DE MAATSCHAPPELIJK, CULTURELE EN SOCIALE SERVICECLUB

Lions club leerdam

Bestuur

President: Jeroen van Dijk

Secretaris: Anne Cazemier

Penningmeester:  Marcel Lazeroms

Bijeenkomsten

2e maandag 19:00 uur
4e maandag 20:00 uur
Het Oude Posthuys
Meent 57
4141 AB Leerdam

Lionsclub Leerdam

Lionsclub Leerdam is actief in Leerdam en omstreken. Het doel van de club is, naast het verstevigen van de onderlinge vriendschap, zich belangeloos inzetten voor goede doelen in de (plaatselijke) gemeenschap met een maatschappelijke, culturele en/of sociale betekenis. 

Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de financiële ondersteuning van het hospice in Gorinchem, de nieuwbouw van het Leerdamse Dierenasiel, de restauratie van voormalig stoomgemaal De Oude Horn, voorzieningen voor De Tuinfluiter, rateltikkers voor slechtzienden bij de stoplichten, speeltoestellen voor het Tamarindeplein, ondersteuning van het Timmerdorp, Aqua Zoo, Stichting GO en De Blauwe Anemoon, boottochten voor het Rode Kruis en hulp aan de Leerdamse Voedselbank.

Clubinformatie

Commissies

Commissie Haringparty

De commissie Haringparty organiseert al jaren met plezier en succes dit netwerkevent.

Het gezellige en ontspannen event vindt al 6 jaar plaats in de tuin van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Met een gemiddelde opkomst van 150 personen waaronder veel ondernemers uit diverse branches, raadsleden, burgemeesters en uiteraard Leerdammers is dit event uitgegroeid tot “het” netwerk event in de regio.

De nieuwe Haring wordt vers voor u schoongemaakt door Wouter de Graaff zodat u kunt genieten van een ultra verse Nieuwe Haring dit samen met een glas korenwijn. Naast Nieuwe Haring worden er ook diverse warme en koude hapjes en drankjes geserveerd, kortom een relaxed en zinvol begin van het weekend.

 

Rally Commissie

De rallycommissie is een van de leukste commissies van de Lions in Leerdam. We doen al weer meer dan 15 jaar alles wat nodig is om de jaarlijkse Glasstad Classic Car Rally plaats te laten vinden en voor haar deelnemers tot een onvergetelijk evenement te maken.

We zorgen dat de route uitgestippeld wordt, we organiseren sponsoren, coördineren huur-autos (indien gewenst) en bereiden alles voor om een goede ontvangst, tussenstop, klassement en prijsuitreiking te kunnen bieden. Omdat de rally spannend moet zijn voor zowel de beginnende als de ervaren rallyrijder komt er bij het uitzetten en controleren van de route een hoop denkwerk kijken. Ieder jaar proberen we onverwachte, nieuwe dingen in te bouwen.

Bij de meest recente rally was er daarom een route dwars door het gebouw van een van onze sponsors. Leuk dat vooral de minder ervaren rijders het grapje in de gaten hadden, en de ervaren rijders verkeerd reden!

Fundspending Commissie

Vanuit onze missie waarbij we als Lions ons als club graag inzetten voor de gemeenschap en daartoe maatschappelijke activiteiten ondersteunen met financiële middelen en met daadwerkelijke hand- en spandiensten, zijn we als Fundspending Commissie het nieuwe seizoen 2020-2021 weer met frisse moed begonnen. Een bijzonder jaar, waarin je uiteraard met Covid'19 rekening moet houden, maar waarbij het virus zeker geen spelbreker is. Onze missie is sterker dan Corona en werkt door als een levenselixer in al onze activiteiten. Inmiddels heeft de commissie de eerste adviezen voor sponsoring al weer doorgestuurd aan ons bestuur, zodat er snel besluiten genomen kunnen worden. Zo ondersteunen we in mei 2021 weer graag de realisatie van een nieuw theaterstuk 'Erich und Du', waarmee het (oorlogs)verleden levend blijft en perspectief biedt voor de toekomst. We onderzoeken ook hoe we de BolderBand, het muzikale hoogtepunt van de Lingebolder, kunnen helpen met deskundige adviezen en financiën om hun geluidsinstallatie te optimaliseren. En voor de locatie Meesplein van Present (ouderenzorg) kijken we of we mee financiële steun kunnen bieden voor een Fietslabyrint, waarmee virtueel fietsen mogelijk wordt. Ongetwijfeld zullen er nog andere doelen volgen dit seizoen. Als dienende organisatie hopen we het motto van de internationale Lions Association 'WE SERVE', ook dit seizoen in Leerdam weer waar te maken.

Contactgegevens

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Leden

Hieronder kunt u inloggen. Bent u uw gebruikersnaam of uw wachtwoord vergeten? Klik dan op Gebruikersnaam vergeten of wachtwoord vergeten en maak een nieuwe gebruikersnaam of wachtwoord aan.