DE MAATSCHAPPELIJK, CULTURELE EN SOCIALE SERVICECLUB

Lions club leerdam

Bestuur

President: Jared Sacks

Secretaris: Bert van der Lee

Penningmeester:  Jeroen van Dijk

Bijeenkomsten

2e maandag 19:00 uur
4e maandag 20:00 uur

Lionsclub Leerdam

Lionsclub Leerdam is actief in Leerdam en omstreken. Het doel van de club is, naast het verstevigen van de onderlinge vriendschap, zich belangeloos inzetten voor goede doelen in de (plaatselijke) gemeenschap met een maatschappelijke, culturele en/of sociale betekenis. 

Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de financiële ondersteuning van  de nieuwbouw van het Leerdamse Dierenasiel, de restauratie van voormalig stoomgemaal De Oude Horn, voorzieningen voor De Lingebolder, rateltikkers voor slechtzienden bij de stoplichten, speeltoestellen voor het Tamarindeplein, ondersteuning van het Timmerdorp, Aqua Zoo, Stichting GO en De Blauwe Anemoon, boottochten voor het Rode Kruis en hulp aan de Leerdamse Voedselbank. hulp voor Oekraine. etc etc.

Clubinformatie

Commissies

Commissie Haringparty

De commissie Haringparty organiseert al jaren met plezier en succes dit netwerkevent.

Het gezellige en ontspannen event vindt al 8 jaar plaats in de tuin van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Met een gemiddelde opkomst van 150 personen waaronder veel ondernemers uit diverse branches, raadsleden, burgemeester en uiteraard veel Leerdammers is dit event uitgegroeid tot “het” netwerk event in Vijfheerenlanden.

De nieuwe Haring wordt vers voor u schoongemaakt zodat u kunt genieten van een ultra verse Nieuwe Haring dit samen met een glas korenwijn. Naast Nieuwe Haring worden er ook diverse warme en koude hapjes en drankjes geserveerd, kortom een relaxed en zinvol begin van het weekend. De volledige opbrengst komt altijd ten goede aan het goede doel. Voor het jaar 2023 is de volledige opbrengst een bijdrage aan een nieuwe koelinstallatie voor de Leerdamse Voedselbank.

 

Rally Commissie

De rallycommissie is een van de leukste commissies van de Lions in Leerdam.

Na 16 edities van onze bekende glasstad classic car rally mogen we constateren dat het rijden van rallies een populaire sport is geworden. Het aantal bezitters van klassieke auto's is groter dan ooit in Neederland, en het aantal evenementen dat hiervoor wordt georganiseerd is navenant toegenomen. In de loop der jaren zijn ook de rallies steeds meer gespecialiseerd op specifieke doelgroepen. Binnen de lions Leerdam is veel kennis over het opzetten van deze rallies. de laatste jaren geven we er daarom de voorkeur aan deze specifieke groepen te faciliteren. Wij doen dit door een rally van a tot z te verzoergen. We zorgen onder andere dat de route uitgestippeld wordt, we organiseren sponsoren, coördineren huur-autos (indien gewenst) en bereiden alles voor om een goede ontvangst, tussenstop, klassement en prijsuitreiking te kunnen bieden.

Omdat de rally aan moet sluiten bij de specifieke rallyrijders komt er bij het uitzetten en controleren van de route een hoop denkwerk kijken. Altijd proberen we onverwachte, nieuwe dingen in te bouwen die de doelgroep boeit..

Bij een recente rally was er daarom een route dwars door het gebouw van een van onze sponsors. Leuk dat vooral de minder ervaren rijders het grapje in de gaten hadden, en de ervaren rijders verkeerd reden!

Fundspending Commissie

Vanuit onze missie waarbij we als Lions ons als club graag inzetten voor de gemeenschap en daartoe maatschappelijke activiteiten ondersteunen met financiële middelen en met daadwerkelijke hand- en spandiensten, zijn we als Fundspending Commissie het nieuwe seizoen 2022-2023 weer met frisse moed begonnen. Inmiddels heeft de commissie de eerste adviezen voor sponsoring al weer doorgestuurd aan ons bestuur, zodat er snel besluiten genomen kunnen worden. We onderzoeken ook hoe we de BolderBand, het muzikale hoogtepunt van de Lingebolder, kunnen helpen met deskundige adviezen en financiën om hun geluidsinstallatie te optimaliseren. En voor de locatie Meesplein van Present (ouderenzorg) kijken we of we mee financiële steun kunnen bieden voor een Fietslabyrint, waarmee virtueel fietsen mogelijk wordt. Ongetwijfeld zullen er nog andere doelen volgen dit seizoen. Als dienende organisatie hopen we het motto van de internationale Lions Association 'WE SERVE', ook dit seizoen in Leerdam weer waar te maken.

Contactgegevens

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Leden

Hieronder kunt u inloggen. Bent u uw gebruikersnaam of uw wachtwoord vergeten? Klik dan op Gebruikersnaam vergeten of wachtwoord vergeten en maak een nieuwe gebruikersnaam of wachtwoord aan.