Wie en wat zijn Lionsclubs Nederland!

 

 

 

 

 


Hier geven we in het kort weer wie Lions zijn en wat ze doen, zowel lokaal als wereldwijd.

In Lionsclubs werken mensen uit de lokale gemeenschap op vriendschappelijke en vrijwillige basis samen om hulp te bieden daar waar dat nodig is. Primair voor de lokale gemeenschap, maar daarnaast via de overkoepelende organisatie Lionsclubs International ook vaak voor hulpverlening elders in de wereld.  

Lionsclubs bepalen zelf de lokale doelen die ze willen ondersteunen en de wijze waarop ze uitvoering geven aan de dienstverlening.

Discussie over politiek, religie en etnische achtergrond is taboe, maar verder zijn Lionsclubs binnen bepaalde spelregels autonoom.

De minimum leeftijd voor het lidmaatschap is 18 jaar, er is geen maximumleeftijd.

Wil je meer weten over Lions internationaal of Lions Nederland Klik hier (https://lions.nl/#top

"Lionisme: is met plezier aan de slag voor het goede doel. Door middel van fundraising en handen uit de mouwen."

"Lionsclubs handelen onder het motto: We Serve, wij dienen."  

's Werelds grootste Service-organisatie

De Lionsorganisatie is in 1917 in Chicago opgericht. Nu zijn er wereldwijd ca. 46.000 Lionsclubs, waar 1.400.000 Lions lid van zijn. Nederland heeft 435 Lionsclubs met totaal  11.500 leden. Op clubwebsites vind  je de projecten waar de betreffende clubs zich voor inzetten. Via de afdracht van contributie en de opbrengst van speciale campagnes zijn fondsen gecreëerd, die worden beheerd door Lions Clubs International Foundation.

 De Financial Times heeft de Lionsorganisatie betiteld als 'Best NGO in the world'.

Alle bedragen die worden ingezameld gaan voor 100% naar het bestemde doel. De kosten van de organisatie dragen de Lions volledig zelf d.m.v. de contributie. Lions zijn actieve en vasthoudende vrijwilligers!

Geschiedenis in vogelvlucht

Ontstaan

De basis voor de Lions werd in 1917 gelegd door de 38-jarige zakenman Melvin Jones uit Chicago. Hij enthousiasmeerde de leden van zijn business club om hun talenten ook in te zetten om de samenleving te verbeteren. Die oproep vond in meer plaatsen gehoor, wat leidde tot de oprichting van de Association of Lions Clubs op 7 juni 1917 in Chicago. Ook in Canada werd dit initiatief gevolgd, zodat in 1920 Lions Clubs International kon worden opgericht. Mexico volgde in 1927. In de jaren 1950 en 1960 groeide de organisatie gestaag, met nieuwe clubs in Europa, Azië en Afrika. De eerste Nederlandse club werd opgericht op 29 september 1951 in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam volgden spoedig.

Lions en de VN

Lions Clubs International heeft een duurzame relatie met de Verenigde Naties. We waren in 1945 een van de eerste niet-gouvernementele organisaties die werden uitgenodigd om te helpen bij het opstellen van het Handvest van de Verenigde Naties. Sindsdien werken Lions samen met de VN.

Lions Clubs International Foundation

In 1968 is de goede-doelen-stichting van de Lions opgericht. Lions Clubs International Foundation helpt Lions met wereldwijde en grootschalige lokale humanitaire projecten.

De internationale hulp loopt altijd van Lions naar Lions. Alle Lions werken vrijwillig. Voor de dekking van noodzakelijke kosten wordt altijd sponsoring gezocht. Elke Euro die voor het goede doel bestemd is komt dan ook gegarandeerd bij dat goede doel terecht.

 Where there’s a need, there’s a Lion

De Lions bestonden internationaal in 2017 100 jaar.  Voor die gelegenheid waren ambitieuze doelen geformuleerd. Lions hebben voor die gelegenheid 100 miljoen mensen geholpen en de financiële inspanningen met $ 100 miljoen verhoogt.

"Lionisme: is met plezier aan de slag voor het goede doel. Door middel van fundraising en handen uit de mouwen."

Clubinformatie

Contactgegevens

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Leden

Hieronder kunt u inloggen. Bent u uw gebruikersnaam of uw wachtwoord vergeten? Klik dan op Gebruikersnaam vergeten of wachtwoord vergeten en maak een nieuwe gebruikersnaam of wachtwoord aan.