Onze steun aan goede doelen en acties

De Lions Club is wereldwijd en dus ook in Leerdam een organisatie van mensen die zich belangeloos inzet om lokaal en wereldwijd anderen te helpen die hulp nodig hebben. Ons motto is: ‘HELPEN’ en dat doen we graag.

Als Lions Club Leerdam steunen we lokale doelen, waarbij er wel een aantal voorwaarden zijn. Zo steunen we geen organisaties die met hun aanvraag een politiek of religieus doel hebben. Ook kijken we kritisch of de aanvraag niet betaald kan worden vanuit reguliere bronnen. Voor ons is ook het nog beschikbare budget een voorwaarde. We vinden het plezierig wanneer bijvoorbeeld ons logo een plekje krijgt bij de opening of overhandiging.

Wanneer een aanvraag bij ons binnenkomt dan vragen wij om een korte presentatie te houden tijdens de tweewekelijkse vergadering van de Lions Club, zodat wij een goed beeld krijgen van de instantie die de aanvraag doet en van het project. Daarna buigt zich een commissie hierover en geeft een advies aan het bestuur van de Lions Club Leerdam. Uiteindelijk legt het bestuur hun beoordeling voor aan de voltallige vergadering. Dat klinkt lang, maar we kunnen snel en onze interne lijnen zijn kort.

Voorbeelden de afgelopen tijd van gehonoreerde aanvragen zijn: een koelcel voor de Voedselbank, verlichte bomen voor de Lichtjesavond op de begraafplaats, het theaterstuk ‘Erich und Du’, een vernieuwde vloer in Stadstheater GO, Joris’ Lichtboom, SamenLoop voor Hoop, realisatie van passende woonruimte voor de Stichting MUS, de Lingebolder, een duofiets voor Fietsmaatjes, enz. We steunen met geld, maar steken ook graag letterlijk de handen uit de mouwen. Zo financieren we jaarlijks via ‘Samen Doen’ het kerstdiner voor eenzame ouderen en als volleerd bedienend personeel serveren we het diner uit.

We hopen dat deze toelichting op onze steun aan goede doelen in Leerdam een uitnodiging is om ook daadwerkelijk een aanvraag in te dienen.

Contactgegevens

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Leden

Hieronder kunt u inloggen. Bent u uw gebruikersnaam of uw wachtwoord vergeten? Klik dan op Gebruikersnaam vergeten of wachtwoord vergeten en maak een nieuwe gebruikersnaam of wachtwoord aan.