Benefietconcert Ukraïne

Het concert is uitverkocht! Wilt u op de reservelijst? Bel dan 06 - 44 22 28 26

Datum Benefietconcert:

zaterdag 7 mei 2022, start concert 20.00 uur.
zaal open: 19.30 uur (gratis kopje koffie aanwezig)

Locatie:

Nederlands Hervormde Kerk Asperen
Voorstraat 4, 4147 CC Asperen

Entreeticket: € 20,00 p.p. (kinderen t/m 12 jaar gratis)

Direct doneren

Wilt of kunt u niet (meer) naar het concert maar draagt u ons initiatief toch een warm hart toe? Steun ons dan door een donatie naar keuze te doen.


Featured Product

Waarom dit benefietconcert?

Lions Club Leerdam organiseert dit concert om alle mensen, die zich met de opvang van Oekraïense vluchtelingen bezighouden in onze eigen omgeving, te kunnen ondersteunen. Vele mensen hebben hun huis geopend, scholen zetten zich extra in voor de kinderen en sportverenigingen vangen veel kinderen op. Natuurlijk zijn er subsidies beschikbaar, maar alles moet nog van de grond komen en veel kosten worden niet door de gemeente vergoed. We willen met de opbrengst van dit concert en uw bijdrage een ruime pot opbouwen waaruit allerlei extra kosten betaald kunnen worden. Zodat wij de mensen die belangeloos hulp bieden direct kunnen ondersteunen bij zaken die niet gesubsidieerd worden.

Direct nadat Poetin Oekraïne was binnengevallen, ontstond bij de Russische celliste Maya Fridman en de Oekraïense pianiste Anna Fedorova het dringende verlangen om een benefietconcert te organiseren. Ze hebben al zes, volledig uitverkochte, concerten georganiseerd: in Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. En nu dus in Asperen!

Op 7 mei a.s. spelen Anna Fedorova, haar vader Boris Federov en de violiste Rosanne Philippens een belangrijke rol. Steeds meer wereldberoemde musici hebben zich inmiddels belangeloos als ”muzikale vrienden” aangesloten bij dit initiatief. Met deze concerten willen ze de verbindende kracht van muziek en van de vrede laten horen. De Lions Club Leerdam is dan ook bijzonder verheugd om deel te mogen uitmaken van deze concerttour.

Er zijn slechts 300 kaarten beschikbaar. Dus als u dit unieke concert wilt bijwonen moet u uw toegangsbewijzen op korte termijn reserveren. Naast het aanschaffen van deze zeer gewilde entreekaarten is het mogelijk om een donatie te doen. Dit kan digitaal via onze website maar ook op de avond van het concert zelf is er gelegenheid nog extra te doneren. De spreekstalmeester van de avond, Bert van de Lee, zal u daar ongetwijfeld verschillende keren op wijzen samen met de burgemeester van West Betuwe.


Programma & uitvoerenden benefietconcert

  • 19.00 uur | Zaal open (gratis koffie aanwezig)

  • 20.00 uur | Start concert

ROSANNE PHILIPPENS

viool

Rosanne Philippens is een veelgevraagd soliste in zalen als het Concertgebouw in Amsterdam, de Philharmonie in Berlijn en het Auditorium in Lyon.

Recente hoogtepunten zijn meerdere play&direct projecten met het Orchestre National de Lyon en een samenwerking met het Barcelona Symphony Orchestra in het prachtige Palau de Musica Catalana. Verder werkte ze solistisch met dirigenten als Yannick Nézet Séguin en Jan-Willem de Vriend en orkesten als het Rotterdams Philharmonisch, Ulster Orchestra, Vancouver Symphony en vele andere internationaal gerenommeerde orkesten. Philippens speelt op de 1727 "Barrere" Stradivarius, dankzij de genereuze steun van het Elise Mathilde Fonds.

ANNA FEDOROVA

piano

Anna Fedorova getuigde als kind (in Ukraine geboren) al van een aangeboren muzikale rijpheid en een ongekende techniek. Haar live uitvoering en opname van Rachmaninoffs Tweede Piano Concert in het Concertgebouw Amsterdam heeft meer dan 34 miljoen views op YouTube en wordt wereldwijd geprezen door recensenten en wereldberoemde musici.

Ze treedt regelmatig op in de meest prestigieuze concertzalen van de wereld, zoals o.a. Concertgebouw Amsterdam, New York Carnegie Hall, Palacio de Bellas Artes in Mexico-Stad, Zürich Tonhalle, Théâtre des Champs Élysées in Parijs en Bunka Kaikan in Tokyo.

Mede mogelijk gemaakt door onderstaande sponsoren:

Contactgegevens

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Leden

Hieronder kunt u inloggen. Bent u uw gebruikersnaam of uw wachtwoord vergeten? Klik dan op Gebruikersnaam vergeten of wachtwoord vergeten en maak een nieuwe gebruikersnaam of wachtwoord aan.