Dubbel feest voor Fietsmaatjes Leerdam

De duofiets ter waarde van 12.000 euro is geschonken door de Lions Club Leerdam, betaald uit de opbrengst van de Glasstad Classic Car Rally en de haringparty van vorig jaar.

"Met dit bedrag kunnen meer mensen eropuit op de fiets", zei secretaris Ed Baks zaterdag. Wethouder Marcel Verweij van de gemeente Vijfheerenlanden en Lions-voorzitter Johan Boonekamp namen zaterdagmorgen de openingshandeling voor hun rekening. Ze namen plaats op de gloednieuw aangeschafte duofiets, daarbij goedkeurend gadegeslagen door vice-voorzitter vice-voorzitter Esther Leenhouts van de Stichting Fietsmaatjes Leerdam. 

De stichting stalde z'n duofiets tot nu in een piepkleine ruimte bij gebouw Maranatha in Leerdam-Oost. De stalling op het industrieterrein is veel ruimer. Fietsmaatjes huurt de stalling van Avres. Men ontvangt daarvoor subsidie van de gemeente Vijfheerenlanden.

Corona-protocol

Ondanks de corona-periode heeft het bestuur van Fietsmaatjes de afgelopen maanden niet stilgezeten. In samenwerking met andere Fietsmaatjes is er een corona-protocol opgesteld, zijn de fietsen aangepast en zijn beschermingsmiddelen aangeschaft. Het contract voor de stalling is getekend en de tweede duofiets is inmiddels in gebruik genomen. "Het resultaat van deze inspanningen is dat wij vanaf 1 juli weer kunnen fietsen", aldus Baks.

De doelstelling van Fietsmaatjes Leerdam is om mensen die nog graag willen fietsen, maar dit zelfstandig niet meer kunnen, fietstochten van circa 1-3 uur aan te bieden. Beide duofietsen hebben elektrische trapondersteuning.

"Met deze wekelijkse of twee-wekelijkse fietstochten wordt het isolement van onze gasten doorbroken, komen de gasten op een gezellige manier letterlijk in beweging en ontstaan er unieke contacten tussen gasten en vrijwilligers", schrijft de stichting op haar website. "Fietsmaatjes laat mensen genieten van Leerdam en omgeving. Kortom fietsend genieten van de natuur, de frisse buitenlucht, het doen van een boodschap of gewoon een blokje om."

Contactgegevens

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Leden

Hieronder kunt u inloggen. Bent u uw gebruikersnaam of uw wachtwoord vergeten? Klik dan op Gebruikersnaam vergeten of wachtwoord vergeten en maak een nieuwe gebruikersnaam of wachtwoord aan.